Södertäljes Viktor Gaddefors. Foto: Bildbyrån

Gaddefors storspelade i Södertäljeseger

Södertälje slog Norrköping med 89-57 efter ett ryck i tredje perioden.

Stor del i segern hade landslagsmeriterade Viktor Gaddefors.

– Jo, det gick bra för mig i dag, säger Viktor Gaddefors till SVT.

Efter två poängmässigt jämna perioder gjorde Södertälje ett litet ryck i den tredje. Ledningen med två poäng i paus blev till 14 med knappt tre minuter kvar av perioden.

Södertälje visade upp ett prickfritt skytte och ökade aggressiviteten i försvaret och det gav resultat. Norrköping hade svårt att komma till offensivt och när väl skottlägena kom var det ofta ring ut.

Norrköping gjorde bara nio poäng i den tredje perioden.

Södertäljes Viktor Gaddefors skördade stor framgång offensivt och hade efter tre perioder gjort 17 poäng. Gaddefors visade stor bredd genom att hota i attackspelet, sänka en trea och visa styrka nära korg.

Snyggt samarbete mellan bröderna

Det blev till slut 26 poäng för Gaddefors som var poängbäst i matchen. Han blev också bästa returtagare i matchen med 13.

– Jo, det gick bra för mig i dag. Men jag är lite missnöjd med att jag missade många straffkast och treor, men annars är jag nöjd, säger Viktor Gaddefors till SVT.

Även Viktors bror, Anton Gaddefors, hade en lyckad kväll och landade på 18 poäng.

Med fyra minuter kvar av matchen bjöd bröderna på ett läckert samarbete när Anton gick mot korg, drog på sig bevakning och passade ut till Viktor. I fart tog Viktor emot bollen, gick hårt mot korgen och sänkte en tvåa.

Norrköping saknade tongivande spelare

Norrköpinghämtade sig aldrig efter Södertäljes ryck i den tredje perioden. I slutet rann siffrorna iväg och Södertälje vann med hela 89-57.

Gästerna saknade långe landslagsspelaren Adam Ramstedt på grund av sjukdom, och det påverkade Norrköpings prestation.

– De saknade Adam väldigt mycket, framför allt i försvarsspelet. Det blev lättare för oss att komma till korgen när det inte fanns en stor kille som bufflar och blockar skott, säger Viktor Gaddefors.