Helsingborg mot Mark. Stina Almqvist till höger. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Helsingborg bröt trend – vann efter tio raka förluster

Uppdaterad
Publicerad

I kväll bröt Helsingborg trenden, efter tio raka förluster, och vann säsongens första match. Laget besegrade Mark hemma med 82-60.

På förhand var det mest fokus på Mark, som genom en twitterkampanj fick SVT Sport att sända denna match. Gästerna kom till spel med två amerikanska nyförvärv och de trodde att Kinnalaget vinna och på allvar blanda sin in i kampen om en slutspelsplats.

Men Mark fick inget att stämma under inledningen och hamnade snabbt i ett tiopoängsunderläge. Helsingborg drygade succésivt ut ledningen och ledde med 25 poäng i halvtid.

Redan där var matchen avgjord.

– När dom sätter tre av fyra trepoängare är det inte mycket att göra. Hatten av för Helsingborg, sa Stina Almqvist, spelaren bakom kampanjen.

– Våra amerikanska nyförvärv kom i måndags förra veckan. Vi har inte hunnit spela ihop laget.

Vad tar du med dig från den här matchen?

– Inte mycket. Jag hatar att förlora.

I Helsingborg, som vann sin första match för säsongen, var det desto gladare miner:

– Riktigt skönt. Vi kände att den här matchen var vår från början. Så vi fortsatte bara att spela vårt eget spel och det räckte hela vägen till vinst, säger Mathilda Ågren, som var tillbaka i laget, efter att ha varit borta tre månader på grund av en fotledsfraktur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.