Atlantaspelarna hann inte med i svängarna när Stephen Curry satte fart. Foto: TT

Historiska vibbar när Curry satte 50 poäng

Uppdaterad
Publicerad

Stephen Curry satte säsongsbästa 50 poäng och noterades för tio assists när han nästan ensamt såg till att Golden State slog Atlanta med 127-113 i nattens NBA-basket. 

– Det är alltid trevligt. Det är ju inte så att man går ut till matchen och tänker på sådana siffror. Men när det väl kommer igång är det bara att hålla trycket uppe, säger Curry enligt AP. Han hade fått tips av sin personlige skyttecoach innan matchen.

– Det var ett frö som han sådde, säger Curry om tipset.

Bara Hall of Fame-spelarna Wilt Chamberlain (den störste i NBA:s historia) och Rick Barry har noterats för minst 50 poäng och tio assists genom åren för Golden State.

Gjorde de 13 första poängen

Curry satte tonen direkt med att sätta lagets första 13 poäng.

Han såg ut att få problem med en axel redan i första perioden och blev undersökt av en läkare under en timeout som Atlanta hade tagit men gav sedan tummen upp och kunde fortsätta till publikens förtjusning.

Publiken, i San Francisco där Golden State numera spelar sina matcher, var i extas och skrek: ”MVP, MVP”.

Det var tionde gången i karriären som Curry nådde 50 poäng i en match. 50-poängsskottet kom när det återstod 3.59 av matchen. Det var ett välkommet poängregn för Curry som i de fyra föregående matcherna hade hållits under 20 poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.