Högsbo skrällde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se den dramatiska avslutningen. Foto: Expressen

Nykomlingen Högsbo vann mot mästaren Norrköping: ”Säsongens största skräll”

Uppdaterad
Publicerad

Basketligan inleddes med en jätteskräll. Nykomlingen Högsbo från Göteborg vann mot den fyrfaldigt regerande mästaren Norrköping med 91-89 på bortaplan.

– Ja, herregud, jag trodde inte på det här innan matchen om jag ska vara ärlig, säger Jonathan Peleg, poängbäst i matchen med 26 till SVT Sport.

– Det är helt otroligt, så himla roligt. Jag trodde aldrig att det skulle kunna hända men vi spelade helt otroligt och spelade som ett lag och slet i 40 minuter. Det är säsongens största skräll till hundra procent. Det är det största som hänt i min karriär, fortsätter en lyckligt tagen Peleg som aldrig vunnit i Norrköpings hall.

Med 1.44 kvar lade Aurimas Buskevicius i en trea för 87-81 för Högsbo och tvingade Norrköping till en timeout. Det var Buskevicius andra raka trea i hans första poäng i matchen.

Slutet var gastkramande. Efter att Norrköping som hade tre spelare kvar sedan vårens guldlag, reducerat till 85-89 när det återstod 34 sekunder tog Högsbo en timeout. Det blev en till timeout av Högsbo med 6,8 sekunder kvar och ledning 88-91.

Slutet blev än mer dramatiskt. Vid 88-91 fick Norrköping två straffar. Tim Schüberg satte den första och krympte ledningen till 89-91 och sköt den andra i ringen och ut, där Shane Hunter hade chansen att lägga i en tvåa för att ta matchen till förlängning men missade.

”Saknade hjärta och intensitet”

Högsbospelarna firade vilt och hoppade runt med varandra i ett sanslöst firande.

– Det är väl en av de största skrällarna på flera år men det var all press på dem. Men det gäller att inte få hybris och tro att vi är bäst i världen, säger Högsbos Anes Zekovic som tidigare spelat i Norrköping.

Norrköping försökte tona ner skrällen.

– Det var inte en så stor missräkning. Vi kom in i den här matchen med en inställning som inte var tillräckligt hög för att kunna vinna. Vi saknade hjärta och intensitet. Vi slarvar väldigt mycket och jag tycker att Högsbo gör en väldigt bra match och alla lag vill göra sin bästa match här, säger Norrköpings Tim Schüberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.