Jerebko efter finalförlusten: ”Jag vill bara åka hem”

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Jerebko blev förste svensk någonsin i en finalserie i NBA. Men i natt tog sagan slut när hans Golden State Warriors förlorade den sjätte finalmatchen mot Toronto Raptors med 114-110.

– Det suger just nu. Just nu vill jag bara åka hem, säger Jerebko till SVT Sport efter matchen.

När Golden States bäste poänggörare för kvällen, Klay Thompson, skadades i tredje perioden fick Jonas Jerebko chansen. 32-åringen från Kinna fick drygt två minuters speltid i den avgörande matchen.

– Nära skjuter ingen hare, säger en beskviken Jerebko till SVT Sport, som hade hoppats få göra större skillnad för sitt lag.

– Det suger just nu att vara så nära och det känns som man hade kunnat hjälpt till mycket mer men när man inte får chansen är det svårt att göra någonting. Det suger just nu, säger en han till Expressen efter matchen.

Se matchbilder i Sportnytt:

– Nu är det mer besvikelse än något annat. Jag tycker jag har gjort det bra hela säsongen och så kommer man till slutspel och är vi i final och så är vi två matcher ifrån, och så går det som det går.

Trots förlusten är Jerebko historisk – ingen svensk har någonsin varit i NBA-final tidigare.

– Självklart finns det säkert mycket positivt i det här, men inte just nu. Jag har vunnit västra, jag har vunnit östra. Har gått till final. Men två matcher ifrån. Det suger. Som jag sa, nära skjuter ingen hare.

Se delar av intervjun med Jerebko inför finalserien:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.