Giannis Antetokounmpo var i fokus med sina enorma 64 poäng inför hemmafansen i Milwaukee. Foto: STACY REVERE

Karriärbästa 64 poäng av Giannis Antetokounmpo

Uppdaterad
Publicerad

Giannis Antetokounmpo noterades för karriärbästa 64 poäng när hans Milwaukee Bucks vann mot Indiana Pacers med 140-126.

– Att kunna gå hem efter att ha slagit rekordet inför fansen i den här arenan är en härlig känsla, säger Giannis till ESPN i deras livesändning.

Grekens tidigare personbästa i NBA var på 55 poäng och han noterades för ett nytt klubbrekord för Bucks när han raderade ut Michael Redds 57 poäng från 2006.

– Självklart är jag extremt lycklig och glad över att vi vann, vi har ett väldigt bra lag. Jag försöker att bidra i varje match, säger han medan mamma Veronica filmar med sin mobil för att minnas den historiska kvällen. Han gladdes åt att familjen var på plats.

Dessutom tog Giannis 14 returer.

Bråk om matchbollen efteråt

Efteråt hettade det till när Giannis med hjälp av flera lagkamrater vill ta matchbollen för att ge till lagkamraten Damian Lillard som gick upp på femte plats i trepoängslistan.

Indianaspelarna hade tagit en av matchbollarna för att ge till Oscar Tshiebwe som gjorde sina första poäng i ligan. Till slut fick Giannis med sig en boll men han var långt ifrån säker på att det var rätt boll.

– Jag har en boll men vet inte om det är spelbollen. Det känns inte som den bollen för mig. Det känns som en helt ny boll. Jag spelade 35 minuter i dag och vet hur bollen kändes under matchen, säger Giannis.

Milwaukee är delat bäst i NBA med 17 vinster på 24 matcher.

Giannis har en årslön på 470 miljoner kronor.

Bäst genom tiderna i NBA:

1) Wilt Chamberlain, 100 poäng 1962

2) Kobe Bryant, 81, 2006

3) David Thompson, 73, 1978

4) Damian Lillard, 71, 2023

4) Donovan Mitchell, 71, 2023

4) David Robinson, 71, 1994

4) Elgin Baylor, 71, 1960

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.