Foto: Bildbyrån

Köping-spelare avstängd för positivt dopningstest

Uppdaterad
Publicerad

Basketspelaren Erik Flood, som har imponerat för sitt Köping Stars den här säsongen, är tillfälligt och frivilligt avstängd från spel efter att ha testat positivt i en dopningskontroll efter en match mot Fryshuset den 8 november.

”Initialt bedömer vi det som att Erik oskyldigt har fått i sig denna substans”, skriver klubbchef Stefan Ståhlmalm i ett sms till SVT Sport.

Erik Flood, 23, fanns inte med då Köping Stars förlorade mot BC Luleå på måndagskvällen. Orsaken till det är att han just nu är avstängd från spel medan hans positiva testsvar utreds.

Beslutet har tagits gemensamt av klubben, spelaren och Antidoping Sverige.

”Från klubbens sida tar vi tydligt avstånd från dopning, så också i detta fall. Vi har nu en dialog med Antidoping om Eriks fall där vi initialt bedömer det som att Erik oskyldigt har fått i sig denna substans.”, skriver Ståhlmalm som i dagsläget inte vill berätta vilken substans det handlar om.

Flood har nu fram tills den 20 december att skicka in sitt yttrande till utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.