LeBron och Bronny James poserar tillsammans. Bakgrunden är mörk, vilket framhäver spelarnas kläder och den pågående aktiviteten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Lebron James om att få spela med sin son. Foto: Jae C. Hong

LeBron James om att få spela med sin son: ”Äkta glädje”

Uppdaterad
Publicerad

LeBron James går den 22 oktober in i sin 22:e NBA-säsong och i år känner han sig extra motiverad. Superstjärnan kan nämligen få spela med sin son, Bronny James.

– Det är äkta glädje, säger pappa Lebron.

Los Angeles Lakers valde med 55:e valet i draften en ny generation James, superstjärnan LeBrons son Bronny. Det är första gången som en pappa och en son kan få spela tillsammans i NBA.

Det har gett LeBron James extra motivation inför årets säsong.

– Att få gå till jobbet och slita tillsammans med sin son, att få se hur han växer som person, det är äkta glädje, säger han på en presskonferens.

Pappan, som fyller 40 i år, ses som en av de bästa genom tiderna i basketvärlden. Bronny har med andra ord stora skor att fylla.

– Det är helt galet att få träna och tävla på absolut högsta nivå med sin egen pappa, säger Bronny.

LeBron James vann OS-guld för andra gången med USA:s så kallade ”dream team” i Paris tidigare i somras. Utöver det har han vunnit NBA-mästerskapet fyra gånger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.