Nick Rajacic

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nick Rajacic efter Bronny James debut i NBA: ”Inte redo” Foto: TT/SVT

LeBron och Bronny spelade ihop i NBA-premiär

Uppdaterad
Publicerad

Superstjärnan LeBron James son Bronnys inträde i NBA har varit en av de stora förhandssnackisarna inför säsongen. I natt gjorde han NBA-debut, med pappa på planen.

SVT:s expert Nick Rajacic tycker dock inte att han skulle spelat.

– Han är inte redo att spela i NBA i dag. Många säger att det är tack vare farsan och jag håller med, säger han i SVT:s Morgonstudion.

Historia skrevs när Los Angeles inledde spelsäsongen i NBA-ligan inför hemmapublik. På planen fanns far och son – megastjärnan LeBron James, 39, och sonen Bronny James, 20 år. Det är första gången en far och son spelar tillsammans.

Duon har spelat tillsammans en kort stund under en försäsongsmatch, men mot Minnesota var det på riktigt.

– Bara det att springa ut genom spelartunneln och veta att han bär samma färger, att se honom värma upp där ute med resten av mina lagkamrater, sade pappa LeBron före matchen om det stora han väntade på.

”Han är inte redo”

Sonens intåg har dock inte enbart mötts av entusiasm och glädje. SVT:s expert Nick Rajacic är en av dem som menar att Bronny James helt enkelt inte är tillräckligt bra än.

– Enligt mig och många andra är han inte redo att spela i NBA i dag. Han hade behövt gå kvar på college några till säsonger. Han draftades av Lakers och fick möjligen. Många säger att det är tack vare farsan och jag håller med och därför känns situationen lite tråkig.

Lakers vann matchen med 110–103 där storstjärnan Anthony Davis var bäst med sina 36 poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.