Foto: Bildbyrån.

Luleå säkrade seriesegern med vinst i seriefinalen

Uppdaterad
Publicerad

Luleå Basket vinner Basketligan Dam 2019-20.

Det står klart efter att de i kväll vann seriefinalen mot Alvik.

– Det bästa vi har gjort, säger tränaren Robin Sandberg.

Luleå-tränaren var minst sagt nöjd med sitt lags insats. Det var han redan efter halva matchen, då Luleå ledde med 53–37.

– Jag sa innan att Högsbo är den bästa matchen vi gjort. Men nu tycker jag att det är den här matchen, sa han i pausen till lokaltidningarna i Norrbotten.

”Vår bästa match”

Och minst lika nöjd var han alltså efter matchens slut, även om poängen inte ramlade in i samma fart i den andra halvleken som i den första. Men 86 poäng blev det alltså totalt, att jämföra med Alviks 78.

– Vi var på väg mot hundra poäng, det blir bara vinst med åtta men vi lyckas i alla fall vinna, och gör vår bästa match. Nu vinner vi väl serien oavsett vad som händer i två sista omgångarna, det är skönt. Jag tror att det kommer att handla om de här två lagen och Umeå (A3) i slutspelet, säger Robin Sandberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.