• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Norrköping förlorade mot Olympic

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Youtube

Norrköping Dolphins förlorade efter sekunddrama

Uppdaterad
Publicerad

0,3 sekunder. Så nära var Norrköping Dolphins att ta ytterligare en seger i jakten på Champions League. Men det svenska mästarlaget förlorade sekundrysaren i Turkiet.

Efter segern mot BC Sabah från Azerbajdzjan var det under torsdagen dags för Norrköping att ställas mot 17-faldiga schweiziska mästarna Fribourg Olympic i Gloria Sports Arena i turkiska Antalya.

Vinnaren skulle avancera till lördagens avgörande kvalfinal till Champions League.

Devontè Green satte matchens första trea tidigt och Norrköping gick upp i ledning. Men sedan hamnade svenska mästaren i rejäl uppförsbacke.

Fribourg tog tag i taktpinnen och ett tag ledde det schweiziska laget med 13 poäng.

I den andra halvleken jämnade Norrköping ut matchbilden och minskade gapet till två poäng – under slutsekunderna blev det riktigt spännande.

Med 4,9 sekunder kvar drog Dolphins bäste poänggörare för kvällen, Green, i en trea till 79-78 och Fribourg tog timeout. En lyckad sådan, skulle det visa sig.

Samtidigt som matchklockan tickade ned till 0,3 sekunder petades bollen i korgen – och schweizarna vann med 80-79.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.