NBA-svensken Pelle Larsson om oväntade hälsningen från Armand Duplantis.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
NBA-svensken Pelle Larsson om oväntade hälsningen – från Armand Duplantis. Foto: Bildbyrån

Pelle Larsson om grattishälsningen från Armand Duplantis: ”Vet att han var väldigt busy”

Uppdaterad
Publicerad

Grattishälsningarna har varit många sedan Pelle Larsson blev draftad till NBA. Men en hälsning stack ut lite extra.

– Det var innan OS, så jag vet att han var väldigt busy. Det var schyst av honom att ta den tiden och gratta, säger Pelle Larsson.

Pelle Larsson berättar om oväntade grattishälsningen från Armand Duplantis i spelaren ovan.

Det har gått drygt fyra månader sedan Pelle Larsson valdes i NBA-draften och natten mot torsdag, svensk tid, drar säsongen i gång för hans Miami Heat som ställs mot Orlando Magic.

– Jag känner mig trygg. Vi har tränat ganska hårt, så det känns bra. Sedan får vi se hur mycket speltid det blir, säger Larsson på en digital pressträff.

23-åringen berättar att den mediala uppmärksamheten ökat markant sedan draften.

– Den är betydligt större. Men det är bara kul. Det öppnar många möjligheter med allt möjligt, så det har bara varit jättekul.

Även Bobi Klintman blev draftad i somras och spelar för Detroit Pistons, vars säsong inleds mot Indiana Pacers natten mot fredag.

Det är första gången som två svenskar tar plats i världens bästa basketliga samma säsong. Och de har redan mötts på planen – i tv-spelsformat.

– Det var det första man gjorde när spelet kom ut. Spelade lite one on one, Pelle Larsson mot Bobi Klintman. Så det var coolt, ler Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.