William Gutenius, lagkapten Borås Foto: Bildbyrån

Pressat Borås tog första segern

Efter tre raka förluster tog Borås ikväll sin första seger i ligaspelet. Stabilt skytte från trepoängslinjen gav till slut en övertygande seger med 107 – 73 hemma mot Fryshuset.

Regerande mästaren Borås kom till mötet mot Fryshuset med stukat självförtroende. Tre raka förluster inledningsvis i ligan och ett pressat mästarlag tog emot årets nykomling.

Trots brister i självförtroendet och utan axelskadade Simon Gunnarsson fick ändå Borås fart på spelet. Kapten William Gutenius visade vägen och bidrog med 12 poäng bara i första halvan av matchen. Även skyttet stämde bra för hemmalaget som gick till pausvila med en ledning på 13 poängs marginal, 51-38.

Efter paus fortsatte Borås att spela bra och första segern för säsongen var aldrig riktigt hotat. Hemmalagets stora segermarginal får till stor del tillskrivas Marek Klassen som briljerade med hela åtta trepoängare. Kanadensaren blev poängbäst i hemmalaget med 30 poäng i matchen, fem returer. William Gutenius slutade på 20 poäng och sju returer.