Pelle

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Pelle Larsson om när han såg sin första NBA-match – i laget som han nu kan få debutera i. Foto: Miami Heat/TT

Såg sin första NBA-match i Miami – nu spelar Pelle Larsson för klubben: ”Coolt”

Publicerad

Som barn såg Pelle Larsson Miami Heat från läktarplats – svenskens allra första NBA-match live. Mer än tio år senare kan han få debutera i NBA – för just Miami Heat.

– Det är coolt att ha en sån tydlig bild på var man var och var man är nu, säger han.

Se en ung Pelle Larsson på plats i Miami i klippet ovan.

Natten mot torsdag, svensk tid, inleds NBA-säsongen för Pelle Larsson och hans Miami Heat som ställs mot Orlando Magic. Passande nog var det just Miami Heat, i Miami, som spelade när Larsson var på sin första NBA-match live för över tio år sedan.

– Jag var kanske 11-12 år. Jag, mamma, pappa och brorsan åkte på semester till Miami och jag kollade min första NBA-match live. Vi var där i god tid för att se alla förberedelser, så det var ganska tomt när vi kom dit först. Vi bara satt och kolla på alla stjärnor som värmde upp. Det var jäkligt kul, säger Pelle Larsson.

På Instagram har 23-åringen postat bilder från semestern tillsammans med bilder från i dag där han bär Miamis matchställ.

– Det är coolt att ha en sån tydlig bild på var man var och var man är nu.

Även Bobi Klintman blev draftad i somras och det är första gången som två svenskar kommer att spela samtidigt i NBA. Klintman spelar för Detroit Pistons som inleder mot Indiana Pacers natten mot torsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.