Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Norrköping Dolphins

Här överraskas Norrköpings Devonte Green – av NBA-brorsan Danny Green

Uppdaterad
Publicerad

NBA-stjärnan Danny Green – trefaldig NBA-mästare med tre olika lag – är på plats i Norrköping.

Stjärnan anlände under måndagen direkt från New York för att stötta sin bror Devonte Green, som just nu är mitt uppe i SM-finalserien mot Borås.

– Jag hade ingen aning om att de skulle komma, säger Devonte till SVT Sport.

Se i klippet ovan när NBA-stjärnan, tillsammans med delar av familjen Green, dyker upp mitt under en intervju och överraskar Devonte.

Familjen fanns också på plats i arenan under kvällens match och stöttade Dolphins-stjärnan.

– Det är fantastiskt. De har inte varit över och sett mig spela så det här gav mig extra motivation, säger han till SVT Sport efter att ha gjort 19 poäng i den första halvleken av den tredje SM-finalen mot Borås.

Devonte Green är Norrköpings bästa poängplockare den här säsongen med ett snitt på 16,8 poäng per match.

”Följer allt Devonte gör”

Danny Green har gjort 14 säsonger i världens bästa basketliga NBA och hans Cleveland Cavaliers blev nyss utslaget i åttondelsfinalen mot New York Knicks.

– Min säsong tog tyvärr slut lite för tidigt, men som tur var kunde jag ta mig hit fort och se Devonte spela i finalen. Det är roligt att vara här och vi har inte träffats på ett tag, sade veteranen till SVT Sport under halvtidsvilan, när Norrköping ledde med 51-37.

Det är första gången som Danny Green besöker Sverige.

– Men jag följer allt Devonte gör. Det är svårt med tidsskillnaden, men jag vet hur bra han har varit här och han har börjat riktigt bra i dag också.

Norrköping vann till slut matchen överlägset med 97-70.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.