En basketballmatch pågår med en spelare i blå tröja som dribblar en basketboll. I bakgrunden står en person klädd i kostym, som övervakar spelet det är Adnan Chuk, tränare i Södertälje.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Adnan Chuk om förlusten i premiären Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN

Seger för Jämtland i premiären

Uppdaterad
Publicerad

I smygpremiären av herrarnas basketliga vann Jämtland hemma mot Södertälje med klara 82-61. Innan matchen hyllades Jämtlands förre coach Adnan Chuk som var tillbaka i stan.

– Alltid kul att vara tillbaka, känslan var överväldigande i början, säger Adnan Chuk till SVT Sport.

I premiärmatchen av den svenska basketligan möttes Jämtland och Södertälje. Ett speciellt möte för head coachen i Södertälje, Adnan Chuk. Han lämnade nämligen just Jämtland efter förra säsongen och hyllades av hemmapubliken före match.

– Alltid kul att vara tillbaka, känslan var överväldigande i början, det här är något jag kommer bära med mig resten av livet, säger Adnan Chuk till SVT Sport.

Fyra år tillbringade Chuk i Östersund där han fick vara med om många segrar för sitt Jämtland men ikväll med sitt nya lag Södertälje blev det förlust, 82-61.

– Vi kommer inte upp i vår nivå. Jämtland kommer vara ett topplag i år, alla vi som förstår lite basket kan se det, säger Adnan Chuk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.