Fanny Wadling tror på Luleå.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Fanny Wadling om var SM-guldet kommer hamna i år. Foto: Bildbyrån/SVT

Siktar på SM-guld trots skador på nyckelspelarna

Publicerad

Luleå basket kommer få klara sig utan sina två stora stjärnor när säsongen nu drar igång. Josefin Vesterberg missar hela säsongen och Allis Nyström blir borta fram till nyår.

– Det betyder jättemycket, det gäller för oss att hitta andra sätt att spela på, säger Fanny Wadling till SVT Sport.

Med två tunga skador på landslagscentrarna Allis Nyström och Josefin Vesterberg går Luleå basket in i en ny säsong, där man ska försöka ta tillbaka SM-guldet efter finalförlusten mot Södertälje i våras.

– De (Nyström och Vesterberg) betyder väldigt mycket på olika sätt, både på och utanför planen, säger tränaren Robin Sandberg till SVT Sport.

Ovanlig fotskada: Senan har dött

Josefin Vesterberg missar hela säsongen efter en ovanligt fotskada.

– Själva senan, som gick av, har i princip dött. Vi har fått ta en ny sena från tårna vilket är mycket svagare och kräver en längre tid av rehab, sa Josefin Vesterberg i augusti till SVT Norrbotten.

Allis Nyström, som drog av hälsenan i vintras, väntas bli borta fram till nyår. Skadorna gör att Luleå måste satsa mer på nya unga spelare och stort ansvar ligger på de äldre som är kvar – som Fanny Wadling.

Bara guld som räknas

– Det blir mer för varje säsong, extra mycket nu när Allis och ”Josse” är borta. Det är klart att mer kommer falla på mig, säger Wadling.

Trivs du med det?

– Ja, det gör jag.

Bara guld som räknas i år?

– Ja, säger Fanny Wadling.

Luleå inleder säsongen med match mot Södertälje på bortaplan den 29 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.