Se när Södertälje avgör toppmötet med Jämtland Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN

Södertälje avgjorde sent i toppmötet med Jämtland

Det blev dramatik när tvåan Jämtland tog emot trean Södertälje i herrarnas basketliga.

Södertälje vann med 81-79 efter att ha avgjort sent.

Södertälje hade en del att fundera på efter första halvlek borta mot Jämtland där Östersundslaget hade en 42-32-ledning. Men andra halvlek rivstartade gästerna och var efter drygt tre minuter endast två poäng från en kvittering. Även om Jämtland jämnade ut spelet efter det skulle Södertälje gå in till avslutande perioden i ledning. Sista minuten gick de från underläge 57-60 till ledning 64-60.

Fjärde skulle bli en tajt historia där det avgjordes i matchens sista minut. Där var det Södertälje som var bäst på att träffa nätmaskorna, och vann till slut med 81-79 efter att Jorge Mejias satt matchavgörande poängen med en fin dunk med 26 sekunder kvar av matchen.

– Vi har en fantastisk tränare. Första halvlek fokuserar vi på saker vi inte kan kontrollera, men i andra får han oss att fokusera på rätt grejer, säger Jorge Mejias i Expressens sändning.

Södertäljes två poäng gör att de nu ligger två poäng bakom Jämtland, som har en match mindre spelad, i tabellen och fyra poäng bakom serieledande Norrköping, som spelat två matcher färre.