Södertälje kommer att spela fredagens match mot KFUM Fryshuset basket. Foto: Bildbyrån

Södertälje spelredo – men utan Viktor Gaddefors

Uppdaterad
Publicerad

Södertälje BBK drabbades av corona under förra veckan och fick lämna walk over. Efter flera dagar i karantän är man nu redo för att spela igen.

Men utan skadade poängkungen Viktor Gaddefors.

– Läget är oförändrat, säger tränaren Ludwig Degernäs.

Södertälje tvingades på grund av coronasmittan lämna walk over till toppmötet med Luleå som skulle ha spelats i måndags. Sedan söndagen har laget suttit i karantän men nu är man spelredo igen. Det bekräftar tränaren Ludwig Degernäs för SVT Sport.

– En spelare som har konstaterad smitta sedan tidigare är fortfarande positiv men de andra spelarna som testats är negativa, säger Degernäs.

Man kommer alltså att spela fredagens match mot jumbon KFUM Fryshuset basket på hemmaplan. Och nästa helg kliver man in i slutspelet.

”Hoppet finns”

Men man kommer tvingas inleda slutspelet utan stjärnan Viktor Gaddefors som skadade handleden förra veckan.

– Han röntgades under onsdagen och läget är oförändrat. Det betyder att inte kommer att vara med i inledningen av slutspelet, säger Ludwig Degernäs.

Nästa vecka ska Gaddefors träffa en sjukgymnast för att börja rehaba. Förhoppningsvis han han ansluta till truppen under slutspelet.

– Vi ger honom den tid han behöver men hoppet finns att han ska spela, säger tränaren.

KLIPP: Här skadar sig Gaddefors (6 april 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.