Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se svenska jättetalangen berätta om ”March Madness” Foto: NCAA/SVT

Svenske jättetalangen Elliot Cadeau vidare i ”March Madness”

Uppdaterad
Publicerad

Den svenske stortalangen Elliot Cadeau, 19, spelar just nu collegemästerskapet ”March Madness” med sitt North Carolina. I natt gick de vidare till åttondelsfinal.

– Det här är den största turneringen som någonsin har skapats, säger Cadeau till SVT Sport.

Sverige har flera stora baskettalanger just nu. En av dem är Elliot Cadeau som SVT Sport följde med inför att hans North Carolina, som är legendaren Michael Jordans gamla skola, skulle möta Michigan i ”March Madness” i natt.

North Carolina vann med 85-69 och gick vidare i den enorma turneringen.

– Det här har vi jobbat hårt för hela året. Det här är en den största turneringen som någonsin har skapats, säger svensken.

Även Pelle Larssons Arizona tog sig vidare. Tillsammans med Bobi Klintmann utgör Cadeau och Larsson en generation som kan ge Sverige en ljus basketframtid.

– Jag älskar att spela i Sveriges landslag. Jag vill spela i svenska landslaget resten av min karriär. Jag ser inte mig själv som framtiden, jag ser oss som framtiden. Jag, Pelle (Larsson), Bobi (Klintmann). Om vi kan spela tillsammans kan vi ta det till en ny nivå, säger Cadeau.

Se Elliot Cadeau berätta om ”March Madness” i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.