Foto: Bildbyrån

SVT sänder tre basketlandskamper: ”Riktigt stark månad”

Uppdaterad
Publicerad

En av årets baskethöjdare närmar sig. Sverige tar emot Finland i VM-kvalet – och SVT direktsänder matchen. Det är en av tre heta basketlandskamper i SVT i november.

– Det blir en riktigt stark basketmånad i SVT. Vi kan se ett stigande intresse för basket i Sverige och det känns roligt att kunna visa båda landslagens viktiga matcher, säger SVT Sports projektledare Christoffer Braw.

Det svenska damlandslaget har både genomgått ett generationsskifte och fått in nya förbundskaptener. Nu ska resan som EM 2023 inledas med kval mot Lettland.

För herrlandslaget är det en stormatch mot Finland i Avicii Arena följt av bortamatch mot Slovenien när VM-kvalet drar igång.

– Damlandslagets matcher har SVT Sports tittare kunnat följa länge, nu ser vi nu fram emot att också visa herrarnas VM-kval med flera stormatcher, säger Braw.

Så sänder SVT

14 november:

16.55-19.00 EM-kval: Lettland-Sverige (d) SVT Play

Kommentatorer: Björn Becksmo och Elisabeth Egnell

25 november:

19.55-22.00 VM-kval: Sverige-Finland (h) SVT24

Programledare: Johan Kücükaslan Expert: Nick Rajacic

Kommentatorer: Björn Becksmo & Martin Pahlmblad

28 november:

20.00-22.00 VM-kval: Slovenien-Sverige (h) SVT24

Kommentatorer: Björn Becksmo & Martin Pahlmblad

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.