SVT sänder när Uppsala tar emot Högsbo

Uppdaterad
Publicerad

Dags för tabellnian Uppsala att ta emot elvan Högsbo – och viktiga poäng står på spel.

Du ser matchen i SVT1 och Play med start 13.00.

– Det är ingen vacker basket när de vinner, utan de spelar som att det är en boxningsmatch på tolv ronder, säger SVT Sports expert Nick Rajacic om hemmalaget Uppsala.

Under lördagen vankas det match som gäller viktiga poäng i kampen om slutspelsplats i svenska basketligan. SVT Sports expert Nick Rajacic menar att det kan bli en het tillställning.

– Uppsala är ett väldigt begränsat ungt lag som aldrig vinner på bortaplan, men de är tuffa på hemmaplan. De bryter ner motståndarna och det är ingen vacker basket när de vinner, utan de spelar som att det är en boxningsmatch på tolv ronder. De gör matchen svårspelad och ful och hittar ett sätt att vinna, säger Rajacic.

För Högsbos del handlar det om att behålla fokus och vara med i 40 minuter.

– De har mer talang och fler importerade spelare; ett på pappret bättre basketlag. De ska inte tillåta Uppsala spela den långsamma ”fulbasketen”.

I Högsbo finns Korinne Campbell, som tidigare har spelat i Uppsala. Bäddat för en ”släkten är värst”-insats?

– Hon är en väldigt fysisk spelare som älskar att skjuta utifrån, trots att hon inte är superbra på det. Men hon har andra styrkor och är en bra returtagare och skicklig under korgarna.

Matchen sänds i SVT1 och Play med start 13.00.

Match i damernas basketliga mellan Uppsala och Högsbo

Kommentatorer: Peter Jonsson och Nick Rajacic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.