Amanda Zahui och hennes Liberty fölll i WNBA-premiären. Foto: TT

Zahuis New York föll i premiären

Uppdaterad
Publicerad

Amanda Zahui och hennes New York Liberty fick en tuff inledning på WNBA-säsongen. Liberty föll klart mot det förväntade topplaget Seattle Storm med 87-71.

Inför tomma läktare i bubblan på IMG Academy, Florida, öppnade WNBA-säsongen upp med en svensk superstjärna på planen.

Amanda Zahui, 26, har den här säsongen fått en större ledarroll i ett ungt New York Liberty som ställdes på rejält prov redan i premiären i form av Seattle Storm.

Seattle, med stjärnor som Breanna Stewart och Sue Bird i laget, distanserade Liberty till åtta poäng i den första quartern, en ledning de aldrig tappade och slutresultatet skrevs till 87-71.

Zahui, som gjorde sitt bästa för att driva på sina lagkamrater, spelade 23 minuter på vilka hon stod för, tio poäng, åtta returer och två assist.

Amanda Zahui med försök att blocka Seattles Ezi Magbegor. Foto: TT

Poängbäst i matchen blev Seattles Breanna Stewart med 18 poäng.

Zahui och hennes Liberty får chans att revanschera sig för premiärförlusten redan på onsdag då Dallas Wings står för motståndet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.