Åhman/Hellvig vann OS-guld i beachvolleyboll

Uppdaterad
Publicerad

Det fjärde svenska OS-guldet är säkrat.

Beachvolleyduon David Åhman och Jonatan Hellvig vann finalen mot Tyskland med 2–0 i set.

– Vi gör vår bästa match i turneringen i finalen och det är helt otroligt att vi lyckas spela så bra i en OS-final, säger David Åhman till SVT Sport.

Det var tydlig svensk dominans i första set.

Jonatan Hellvig blockerade tyskarna Nils Ehlers och Clemens Wickler fullständigt och svenskduon vann första set med dominanta 21–10, framför ett upplyst Eiffeltornet.

OS i Paris 2024

De rusade mot andra raka setvinsten och OS-guldet. Andra set var någorlunda jämnare, men trots det hade inte tyskarna ledningen vid ett enda tillfälle under finalen. Åhman/Hellvig vann andra set, efter en galen matchboll, med 21–13 och säkrade OS–guldet i OS-debuten.

– Vi var så sjukt laddade och fokuserade på den här finalen, och så går vi in, får en bra start, och efter det bara flyter det på. Jag vet inte riktigt vad som hände där och sen var matchen slut, säger Hellvig som hade svårt att greppa att duon faktiskt vunnit ett OS-guld.

– Vi bara gör vår grej och köttar på. Och det gick ju superbra! säger Åhman.

Tränaren Rasmus Jonsson:

– Vi spelar oerhört bra, nästintill felfritt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet