David Åhman och Jonatan Hellvig vann kvartsfinalen mot Brasilien – klara för OS-semifinal i beachvolleyboll

Uppdaterad
Publicerad

Världsettorna David Åhman och Jonatan Hellvig har stundtals haft det tufft under OS.
Men nu är de klara för semifinal.
De imponerade stort när de slog ut Brasilien i kvartsfinal.
– Det är helt otroligt, säger Åhman.

David Åhman och Jonatan Hellvig var ett av de största svenska guldhoppen inför OS.

Men i gruppspelet hade de det stundtals tufft, och förlorade två av tre matcher.

OS i Paris 2024

Tidig fyrapoängsledning

Men nu verkar de ha hittat formen. I dagens kvartsfinal mot Brasiliens Evandro Gozales Oliviera Junior och Arthur Diego Mariano Lanci imponerade duon stort.

De fick en drömstart och gick direkt upp till 4–0, en ledning de sedan aldrig släppte – och de vann första set med 21–17.

Bra defensiv

Även i det andra setet tog de en tidig ledning, och var snabbt uppe vid 4–1.

Och tack vare några oerhört imponerande räddningar i försvaret (se videon ovan för det kanske bästa exemplet), och ett fint och varierat anfallsspel lyckades de hålla ledningen hela vägen fram till setvinst 21–16 – och matchvinst med 2–0 i set.

– Det är helt otroligt! Det är någonting vi har drömt om sen vi började spela tillsammans. Att gå så här långt i ett OS, det är alla beachvolleyspelares dröm – alla idrottares dröm, säger David Åhman till SVT Sport.

Kan bli USA i semi

Semifinalen spelas på torsdag. Där väntar antingen amerikanerna Miles Partain och Andy Benesh eller Cherif Younousse och Ahmed Tijan, qatarierna som besegrade Åhman/Hellvig i gruppspelet.

– Oavsett vilket lag det blir kommer det bli en välkdigt, väldigt tuff match. Båda lagen har sett väldigt starka ut den här turneringen, säger Åhman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet