David Åhman och Jonatan Hellvig förlorade sista gruppspelsmatchen – tuff väg framåt

Uppdaterad
Publicerad

David Åhman och Jonatan Hellvig förlorade mot italienarna Samuele Cottafava och Paolo Nicolai i två raka set.

– Vi tar inte riktigt hand om de chanserna vi får och är lite för slarviga idag, säger David Åhman till SVT Sport.

De svenska medaljhoppen slutar bara trea i sin grupp och nu väntar en tuff väg mot slutspelet.

I den sista gruppspelsmatchen för världsettorna Åhman och Hellvig fick de möta den italienska duon med Samuele Cottafava och veteranen Paolo Nicolai. De kom från förlust mot Qatars Cherif och Ahmed.

– Förra matchen spelade vi bra och hade vi kunnat vinna, då hade vi haft en helt annan känsla tror jag, säger Jonatan Hellvig.

OS i Paris 2024

Det var svettigt, 35 grader i sanden nedanför Eiffeltornet.

Efter en jämn inledning första set var italienarna först till setboll, den första förlorade de när Nicolai servade i nät. De skaffade sig en andra och så en tredje som Nicolai servade i nät ännu en gång.

När italienarna bytte så Cottafava fick serva tog de hem första set med sin fjärde setboll, 24-22.

In i andra set hade italienarna momentum och satte svenskduon i underläge ännu en gång och svenskarna fick jaga poäng. Det slutade 21-17 till italienarna.

– Mottaget är lite knackigt idag också, de har bra servar och lyckas sätta bra press på oss, säger David Åhman.

Vägen mot slutspel

De två bästa lagen i varje pool (sex stycken) och de två bästa treorna går direkt till åttondelsfinal. Resterande treor återkvalar om två extra slutspelsplatser.

Efter att ha förlorat två raka matcher blev de svenska världsettorna trea i sin grupp.

– Att vi kommer in som världsettor betyder egentligen ingenting och vi visste redan innan att det skulle bli väldigt tajta matcher mot Italien och Qatar, nu gäller det bara att ladda om och vara taggade till nästa match, säger Åhman.

Diaz/Alayo från Cuba och Partain/Benesh från USA samt Qatars Cherif/Ahmed och Cottafava/Nicolai från svenskarnas grupp är hittills klara för åttondelsfinalerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet