Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Beachvolleybollduon David Åhman & Jonatan Hellvig missar världstourtävling i Paris. Foto: Bildbyrån

David Åhman/Jonatan Hellvig missar världstourtävlingen i Paris

Uppdaterad
Publicerad

Svenska världstvåorna David Åhman och Jonatan Hellvig tvingas avstå veckans världstourtävling i Paris på grund av sjukdom.

Istället siktar de på VM som startar 6 oktober.

– Jonatan var sjuk med feber och mådde ganska dåligt. Det var en förkylning som kom in och bråkade med oss, säger Åhman till SVT Sport.

Svenska Europamästarna David Åhman och Jonatan Hellvig skulle ha deltagit under torsdagen i en världstourtävling, men kommer nu alltså inte till spel på grund av sjukdom.

– Vi kom dit till Paris och var redo att spela. På tisdagskvällen kände sig Jonatan smårisig. Sen dagen därpå var Jonatan sjuk med feber och mådde ganska dåligt. Det var en förkylning som kom in och bråkade med oss, säger Åhman till SVT Sport.

”VM är inte i fara”

Istället ställer de in siktet på VM som avgörs i Mexiko med start 6 oktober.

– Jag skulle inte säga att VM är i fara. Om några dagar är Jonatan tillbaka och redo att träna igen. Vi åker någon dag tidigare och försöker anpassa oss till höjden och tidsomställningen.

Hur blir uppladdningen inför VM nu?

– Vi hade ju velat spela turneringen i Paris. Vi har missat en del turneringar under sommaren när Jonatan varit skadad. Vi behöver samla lite resultat inför OS-kvalet och då ville vi spela i Paris. Men chanserna inför VM påverkas inte.

VM blir viktigt då det laget som tar guld säkrar en direktplats till OS i Paris 2024.

– Vårt stora mål är att ta oss till OS, det har vi alltid drömt om, säger Åhman.

ARKIV: 21 AUGUSTI 2022: Åhman och Hellvig om guldsuccén: ”Coolaste jag varit med om”:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
David Åhman och Jonatan Hellvig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.