Hellvig och Åhman vinnare i Schweiz. Foto: Foto: FIVB / Volleyball World

Ny titel för Åhman/Hellvig – har tio pallplatser i följd

Uppdaterad
Publicerad

Svenska beachvolleyboll-duon, David Åhman och Jonatan Hellvig, var ostoppbara i Schweiz.

Världsettorna vann Elite16-turneringen och har nu tio raka pallplatser i följd på världstour- och mästerskapssammanhang.

– Vi spelar så många jämna matcher och på något sätt lyckas vi alltid vinna dem, säger Hellvig.

I den jämna finalen under tävlingen som avgjordes i den schweiziska staden, Gstaad, mötte man det brasilianska paret, George/Andre. Setsiffrorna skrevs till 21–18, 21–18.

– Vi lyckas vinna sex raka matcher, trots många jämna matcher och en del underlägen i slutet av seten. Vi spelar moget, ger aldrig upp och är starka när det verkligen bränner till, säger förbundskapten Rasmus Jonsson i ett pressmeddelande om Åhman/Hellvigs prestation i turneringen.

OS härnäst

Under veckans tävling besegrades både världstreorna från från Tyskland och nämnda brasilianska duon som i dag är rankade som världstvåor.

Nästa tävling för svenskduon är OS i Paris, där de har sin första match mot Australien den 27 juli.

– Det har hittills varit en fantastisk säsong för oss. Vi spelar så många jämna matcher och på något sätt lyckas vi alltid vinna dem. Helt galet, konstaterar Jonatan Hellvig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.