Anton Källberg chanslös i Macaos WTT-åttondelsfinal.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här slås Anton Källberg ut ur stjärnfyllda turneringen i Macao. Foto: WTT.

Anton Källberg chanslös i Macaos WTT-åttondelsfinal

Uppdaterad
Publicerad

Anton Källberg var chanslös mot taiwanesen Lin Yun-Ju i åttondelsfinalen i Macaos storturnering. Det blev förlust med 11-4,11-5,11-9.

– Han har visat bra form. Vi har spelat mot varandra många gånger och känner till varandra bra. Jag lyckades bra i mina attacker på tredjebollen, säger Lin till arrangören efter matchen.

23-rankade Källberg lyckades göra match av det i tredje set när han via en tursam nätrullare gick fram till 7-6. Lin gick gick dock fram till 10-7 och skaffade sig tre matchbollar. Källberg räddade de två första och Lin tog en timeout vid 10-9.

Efter dueller från halvdistans hann Källberg inte med och Lin kunde vinna matchen och coachen Jörgen Persson kunde konstatera att matchen var över efter 11-9.

Källberg spelade in 114 000 kronor efter att ha nått åttondelen – vilket är mycket pengar i bordtennissammanhang.

Världsnian Lin har nu 4-0 i inbördes möten.

Bara Truls Möregårdh återstår av svenska spelare. Han spelar sin kvartsfinal mot taiwanesen Kao Cheng-Jui under fredagen med start 13.05. De möttes i Paris-OS åttondelsfinal där Möregårdh vann med 4-1.

Linda Bergström förlorade mot den kinesiska världssexan Chen Xingtong med 11-9,7-11,6-11,4-11. I det första setet hade kinesiskan svårt att läsa Bergströms skruvar men sedan kunde hon slå igenom med sitt tunga offensiva spel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.