Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se superbollen i spelaren ovan. Foto: ITTF/Bildbyrån

Anton Källberg förlorade i World Cup i Macao

Uppdaterad
Publicerad

Anton Källberg förlorade kvartsfinalen i World Cup i Macao. Världsnian Tomokazu Harimoto vann med 4-2.

I det fjärde setet fick publiken se en superboll. Kika in den i spelaren ovan.

Källberg skapade rubriker under gårdagen när han besegrade den kinesiske världstrean Liang Jingkun. Han hade även en lovande start mot 20-årige Harimoto och gick fram till 2-1 i set.

Sedan tog Harimoto, som slog igenom som underbarn och är den yngste någonsin som vunnit en turnering på världstouren (14 år), över matchen efter att ha varit den mer aktive. Lillasyster Miwa Harimoto, 15, är den yngsta damspelare som nått en semifinal i en World Cup-turnering.

– Miwa spelade mer övertygande än mig i sin match och det var så häftigt att se, säger Tomokazu till internationella bordtennisförbundet.

Källberg har just nu en OS-plats i singel

Högljudde Harimoto gick fram till sex matchbollar vid 10-4 och avgjorde på den första. Han piskade in en forehand djupt ner i Källbergs forehandssida, där svensken inte kom åt.

Setsiffrorna skrevs till 9-11,11-7,9-11,11-9,11-9,11-4.

De tio bästa spelarna på världsrankingen kom till start i tävlingen som därmed håller högre kvalitet än OS. Källberg är 13:e på världsrankingen och bäste svensk. Behåller han den platsen på rankingen om en knapp månad får han en singelplats i OS i Paris. Den andra singelplatsen tas ut efter ett val av förbundskaptenen Jörgen Persson.

Noterbart i Macao är att legendaren Ma Long, som många tackat av för karriären, ännu har stinget i sig. Han kommer att spela semifinal under lördagen mot världsettan Wang Chuqin. I den andra får Harimoto möta Lin Gaoyuan, som slog ut regerande dubble världsmästaren Fan Zhendong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.