Kristian Karlsson och Anton Källberg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Anton Källberg vinner svenskduellen mot Kristian Karlsson i EM. Foto: SVT

Anton Källberg vann svenskmötet mot Kristian Karlsson i bordtennis-EM

Uppdaterad
Publicerad

Anton Källberg vann svenskduellen.

Han besegrade Kristian Karlsson med 4–1 i set.

– Trist att förlora mot ett sådant svin, säger Karlsson med glimten i ögat.

Det blev en jämn start i svenskmötet i bordtennis-EM. Till sist kunde Anton Källberg ta kommandot i 16-delsfinalen genom att ta hem första två set (14–12, 11–7).

Kristian Karlsson hittade förvisso in i matchen genom att vinna tredje set (11–8), men Källberg utökade återigen sin ledning när han tog hem ett jämnt fjärde set (12–10).

”Känner mig färdig”

När Källberg sedan hade matchboll i det femte setet skickade Karlsson bollen i nätet, vilket innebar att den förstnämnde tog hem segern.

– Jag känner mig rätt färdig, jag har väldigt lite energi kvar i kroppen. Det var väldigt tufft, både mentalt och fysiskt. Men jag är så klart väldigt glad att jag lyckades vinna, säger Källberg till SVT Sport.

Finns det något vemod i att du slagit ut en vän och landslagskollega?

– Självklart. Man slår mycket hellre ut någon annan än en god vän och landslagskamrat. Men vi båda vet hur det är så det är bara att bita i det sura äpplet.

Karlssons hyllning

Kristian Karlsson hyllar sin motståndare efter förlusten.

– Det är den tuffaste motståndaren i Europa för mig. Jag har inte slagit honom på ett årtionde. Vi har tränat så mycket mer varandra, jag får ingen utdelning på mina servar. Han spelar väldigt bra mot mig, säger Karlsson.

I morgon möter Anton Källberg slovenen Darko Jorgic i åttondelsfinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.