Truls Möregårdh jagar nya medaljer. Arkivbild. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Efter OS-succén – här är Sveriges trupp till EM

Uppdaterad
Publicerad

OS i Paris blev en stor framgång för svensk bordtennis.

Nu står det klart vilka tio spelare som reser till individuella EM i Linz, Österrike.

Bland herrspelarna var fyra av fem med i den svenska truppen i EM för två år sedan i München. Dessa är Truls Möregårdh, Anton Källberg, Kristian Karlsson och Mattias Falck. Därutöver får även Simon Berglund resa till Österrike.

Han vann sin plats genom ett inofficiellt EM-kval som spelades i Halmstad.

– Detta har man väntat länge på. Äntligen, får jag säga, utropade en glad Simon Berglund efter avgörandet i Halmstad Arena, enligt det svenska förbundet.

Landslaget är i Kina för storturnneringen China Open. I dag förlorade Mattias Falck mot dansken Jonathan Groth med 2-3 (11-9,5-11,8-11,11-9,7-11) i den första omgången. I morgon spelar Anton Källberg (mot Quadri Aruna) och Truls Möregårdh (Sora Matsushima) i den andra omgången.

Linda Bergström brände två matchbollar i Kina

Damernas lag består av Linda Bergström, Stina Källberg, Filippa Bergand, Matilda Hansson och Alma Rööse. För Rööse innebär det debut i EM.

”Det känns verkligen superroligt, jag är så glad över att få denna möjligheten. Jag har jobbat väldigt hårt och det känns skönt att få ett kvitto på det”, säger hon i ett pressmeddelande.

Linda Bergström förlorade i den första omgången i China Open. Hongkongspelaren Doo Hoi Kem vann en stenhård match med 3-2 (11-8,11-6,8-11,10-12,14-12). Bergström hade matchbollar vid både 11-10 och 12-11 i det femte setet.

EM avgörs 15–20 oktober.

KLIPP: Truls Möregårdh vidare i WTT-turneringen i Peking (29 september 2024)

Truls Möregårdh är vidare.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från Möregårdhs seger mot Maharu Yoshimura i ”China Smash”. Foto: WTT/Youtube

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.