Konspirationsteorier efter att världsettans racket trampats sönder

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Wang Chuqin fick spela sin åttondel mot Truls Möregårdh med sitt reservracket efter att hans racket trampats sönder av en fotograf. Nu sprids konspirationsteorier.

Det var i segerglädjen efter vinsten i mixeddubbeln i tisdags som Wang Chuqin lade ifrån sig sitt racket på golvet för att fira med den kinesiska flaggan tillsammans med Sun Yingsha som olyckan inträffade. I upphetsningen av att få en bra bild trampade en fotograf sönder Wangs racket.

I Kina spekuleras det om en ”riktad attack från en rivaliserande nation” uppger The Telegraph.

OS i Paris 2024

”Det kanske är ödet”

De skriver att incidenten har lett till konspirationsteorier i landet och uppmärksammar en video på sociala medier från kinesiska Phoenix TV News.

Wang hade nära till tårar när incidenten inträffade men trodde inte att det fanns någon avsikt bakom.

– De gjorde inte det med flit. Gjort är gjort och jag kan inte göra någonting åt det nu. Jag kommer att spela med mitt reservracket. Det kanske är ödet, sa Wang Chuqin, som sedan överraskande förlorade åttondelen mot Truls Möregårdh med 4-2 dagen efter.

Truls bror tillika tränare Malte Möregårdh sade till SVT häromdagen att den kinesiska bortförklaringen inte håller.

– Kineserna har ju säkert tio likadana rack så det kan han inte skylla på. Man har minst fyra eller fem reservrack, säger han med ett skratt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet