Ludvig Åberg och Truls Möregårdh

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Ludvig Åberg och Truls Möregårdh om vem som är störst i stan. Foto: SVT/Bildbyrån

OS-stjärnorna Ludvig Åberg och Truls Möregårdh om vem som är störst i stan och hjälpen de vill ha av varandra

Uppdaterad
Publicerad

Lilla Eslöv har levererat flera av sommarens OS-svenskar. Två Eslövs-idrottare som ska tävla i Paris är bordtennisspelaren Truls Möregårdh och golfaren Ludvig Åberg. Men vem är störst i stan?

– Det var ju jag känner jag, säger Truls Möregårdh.

I skånska Eslöv bor drygt 30 000 personer. Nu kan de glädjas åt att heja på hela fem Eslövs-idrottare när OS i Paris drar igång. Golfspelaren Ludvig Åberg, bordtennisspelarna Truls Möregårdh, Filippa Bergand och Matilda Hansson (reserv) samt handbollslandslagets högernia Lukas Sandell håller alla just nu på att förbereda sig för spelen.

– Det är fantastiskt kul att få se andra folk från Eslöv. Vi är fem från Eslövs kommun som är med i OS, det är helt otroligt, säger Ludvig Åberg.

OS i Paris 2024

Bordtennisstjärnan Truls Möregårdh hoppas kunna få lite golftips av Åberg, specifikt gällande sin sving.

– Det är förfärligt. Han får gärna hjälpa mig där. Men det är otroligt kul och avslappnade att komma ut lite. Men det är väldigt dåligt just nu.

Men Åberg tror att det är han som behöver mest hjälp.

– Jag behöver nog hjälp med min smash istället. Min pingis är inte på den nivån jag önskar den skulle vara, säger Åberg.

Hör Ludvig Åberg och Truls Möregårdh i spelaren ovan.

Missa inte SVT:s OS-magasin som har premiär på lördag klockan 22.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet