Förbundskapten Jörgen Persson, Anton Källberg, Truls Möregårdh och Kristian Karlsson är idrotts-Sveriges senaste hjältar. Foto: Magnus Lejhall/TT

SOK:s Peter Reinebo sammanfattar Paris 2024: ”Bordtennisen överträffade sig själva”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges olympiska kommitté, SOK, hade tio som medaljmål för Sverige i Paris. Det slutade på elva.

– Det var en skön slutpunkt med beachvolleyguldet sent i går kväll och det är fantastiskt att kunna överträffa ett medaljmål, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo, 65, som till vintern ska gå i pension till SVT Sport.

Bordtennisen hade inför spelen störst förväntningar om medalj i mixeddubbeln men Kristian Karlsson och Stina Källberg åkte ut mot ett okänt och svårscoutat nordkoreanskt lag i kvartsfinalen. Det nordkoreanska paret gick till final och fick med sig ett silver.

OS i Paris 2024

Störst förhoppningar på mixeddubbeln

Det blev två svenska bordtennis-silver med Truls Möregårdh i herrsingel och herrlaget där även Anton Källberg och Kristian Karlsson ingick. Ingen av dessa medaljer fanns med i prognosen.

– Bordtennisen överträffade sig själva både i lag och individuellt om man ser vad de presterat de senaste åren även om de tagit mästerskapsmedaljer men VM och OS är något annat, säger Reinebo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet