Anton Källberg vann den femte matchen mot Hongkong och säkrade därmed den tredje raka segern i gruppspelet av lag-VM i Sydkorea. Foto: Johan Nilsson/TT

Sveriges herrar rusar mot gruppsegern efter tredje raka

Publicerad

Sverige tog tredje raka segern i lag-VM i Busan och har ett fast grepp om gruppsegern.

Hongkong bjöd dock bordtennisherrarna på starkt motstånd.

– Det blev en väldigt tuff match, säger den assisterande coachen Jon Persson.

Det blev seger med 3–2 i matcher och det var Hongkongs etta Wong Chun Ting som såg till att det blev en riktig rysare.

Truls Möregårdh inledde programenligt med att vinna i tre raka mot Lam Siu Hang. Därefter började bekymren för den svenska lagmaskinen.

Wong Chun Ting är rankad 38 i världen, men gav inte den betydligt högre rankade Anton Källberg någon chans. Svensken föll med 1–3 i set.

Kristian Karlsson vann den tredje matchen i tre raka set. Den svenske stjärnan Möregårdh lyckades dock inte sätta punkt för matchen mot Wong, som vann med 3–1 i set.

Matchvinnare för Sverige blev i stället Anton Källberg, som slog Lam Siu Hang med 3–1 i set i den femte matchen och säkrade segern med 3–2.

– Tycker varken Anton Källberg eller Truls Möregårdh kommer upp i rätt nivå mot Wong, men vi vann matchen och det tar vi med oss, säger Jon Persson.

Blågult har nu ett fast grepp om gruppsegern efter tre segrar av tre möjliga. Serbien väntar i den avslutande gruppspelsmatchen på måndag.

Sverige-hongkong 3-2:

Truls Möregårdh – Lam Siu Hang, 3–0 (11–6, 11–7, 11–6)

Anton Källberg – Wong Chun Ting, 1–3 (3–11, 8–11, 11–7, 9–11)

Kristian Karlsson – Ho Kwan Kit, 3–0 (11–5, 11–8, 11–7)

Truls Möregårdh – Wong Chun Ting, 1–3 (9–11, 7–11, 11–4, 8–11)

Anton Källberg – Lam Siu Hang, 3–1 (11–9, 9–11, 11–9, 11–3)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.