Linda Bergström. Foto: Bildbyrån

Trots hårda covid-regler – lag-VM ska spelas i Kina: ”Sista man vill är att åka dit och bli sjuk”

Uppdaterad
Publicerad

Kina har fortsatt hårda restriktioner när det gäller covid-19. Trots det ska de arrangera lag-VM i bordtennis om en månad, och det svenska laget kommer flyga chartrat plan från Dubai för att slippa karantän.

– Det är mycket fix för att allt ska bli av, säger Sverigettan Linda Bergström till SVT Sport.

Lag-VM i bordtennis spelas 30 september till 9 oktober i Chengdu.

Inför mästerskapet är inte alla regler kring hur covid ska hanteras klara, men enligt det internationella bordtennisförbundet kommer upplägget likna det som var i OS tidigare i år, med en ”covid-bubbla” för deltagarna.

Klart är i alla fall är att det svenska laget ska flyga chartrat plan från Dubai med de andra förbunden för att undvika karantän.

”Lite oroande”

– Det sista man vill är att åka dit och bli sjuk på plats. Det är lite oroande att coronaprotokollet inte är klart än. Man får göra allt för att undvika smitta, säger Linda Bengström.

Sverigeettan, som är besviken efter det individuella uttåget i 16-delsfinal i EM, förstår varför mästerskapet inte har flyttats. 

– Det är mycket fix för att allt ska bli klart. Det hade så klart varit lättare om det spelades någon annanstans. Samtidigt förstår jag beslutet. Det är mycket pengar inblandat och det är säkert inte det lättaste att ändra på.

Vad åker ni med för mål till mästerskapet?

– Vårt mål är att vinna så många matcher som möjligt för att förbättra vår rankning så vi blir bättre seedade till kommande mästerskap., säger Bergström.

KLIPP: Linda Bergström och Stina Källberg föll mot luxemburska paret

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linda Bergström och Stina Källberg föll mot luxemburgska paret. Foto: Bildbyrån

Sveriges lag till VM (världsrankning inom parentes)

Damer

Linda Bergström (47)

Stina Källberg  (61)

Filippa Bergand (203)

Matilda Hansson (278)

Reserv: Rebecca Muskantor (255)

Herrar:

Truls Möregårdh (6)

Kristian Karlsson (17)

Anton Källberg (18)

Mattias Falck (33)

Jon Persson (41)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.