Truls Möregårdh

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Truls Möregårdh om uppskattningen från fansen: ”Superkul” Foto: SVT

Truls Möregårdh om uppståndelsen under OS: ”Det exploderade”

Uppdaterad
Publicerad

Inför OS var Truls Möregårdh ingen medaljfavorit – men nu lämnar han spelen med dubbla silver och en hel del nya fans.

– Det exploderade på sociala medier och jag märkte att jag gjort något alldeles extra här, säger svensken till SVT Sport.

Med två silvermedaljer runt halsen var det många fans, inte minst kinesiska, som ville få autografer och ta selfies med Truls Möregårdh.

I natt väntar ett rejält firande för 22-åringen.

OS i Paris 2024

– Jag har sagt att jag går på adrenalin och det kommer jag göra några nätter till, hoppas jag. Och verkligen försöka fira så mycket jag bara kan.

Din pappa sa att det hade varit för mycket bubbelvatten så här långt under OS, håller du med?

– Ja, det har det verkligen varit. Vi ska försöka hitta några goa ställen att verkligen festa på och njuta av det, för det måste vi göra med det här laget. Jag har ju två medaljer att fira så jag får köra det dubbla så jag måste börja snart.

Ma Long skrev kinesisk OS-historia

Ma Long blev Kinas mest framgångsrika olympier med sex guld. 35-åringen gjorde sitt sista OS men har inte satt någon slutpunkt på karriären.

– Ni kommer nog att se mig spela bordtennis på internationell nivå i framtiden, säger Ma Long som var imponerad av Sverige.

– Jag tror på framgångar för det svenska laget men Kina kommer trots allt att vara starkast, säger Ma Long.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet