Truls Möregårdhs serve underkändes i semifinalen: ”Blev lite förbannad”

Uppdaterad
Publicerad

I första set fick Truls Möregårdh en varning för sin serve i OS-semifinalen. I det andra tilldelades brasilianaren Hugo Calderano en poäng för otillåten serve.

– Vissa domare dömer så, han blev lite förbannad, säger förbundskapten Jörgen Persson till SVT Sport.

Truls Möregårdh har tagit sig till OS-final i bordtennis. Det är första gången en svensk varit där sedan Jan-Ove Waldner förlorade finalen i Sydney 2000.

I första set mot världssexan Hugo Calderano blev Möregårdh varnad för sin serve, sen i det andra valde domaren att tilldela brasilianaren en poäng. Något som gjorde svensken märkbart irriterad. Han diskuterade med domaren till burop från publiken.

OS i Paris 2024

– Det var jättekonstigt. Jag har gjort samma serve hela matchen. Han såg inte vissa nätservar och sånt, han var väldigt stressad, säger Möregårdh om domarinsatsen till Sportbladet.

– Ibland dömer domare att man kastar serven för mycket bakåt, han blev lite förbannad. Det gäller att inte lägga för mycket fokus på det, säger Jörgen Persson till SVT Sport.

Hör Perssons tankar om serven i spelaren.

”Känner en inre trygghet”

Förbundskaptenen hyllar just det, Truls mentala styrka och förmåga att fokusera på rätt saker. Exempelvis hämtade 22-åringen upp ett 4-10-underläge till vinst 12-10.

– Under turneringen har han byggt upp ett självförtroende. Han slår världsettan och vinner viktiga jämna set och sen har det bara fortsatt. Jag tror han känner en inre trygghet i att det aldrig är färdigt, säger Persson.

Möregårdh spelar final mot kinesiske världsfyran Fan Zhendong nu på söndag 14:30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet