VM-redo efter skräckskadan: ”Är övertygad”

Uppdaterad
Publicerad

Han är ännu inte helt återställd efter den otäcka skadan på EM.

Men Kristian Karlsson, 31, räknar med att vara redo till lag-VM i bordtennis – även fast det känns lite annorlunda.

– Man kommer att vänja sig, säger han till TT.

Kristian Karlsson tvingades bryta EM-semifinalen mot slovenen Darko Jorgic i augusti. Karlsson slog handen blodig och fick tårögd kasta in handduken.

Tre veckor har gått sedan dess och även fast han är på god väg är 31-åringen, som är regerande världs- och Europamästare i dubbel med Mattias Falck, ännu inte helt återställd.

Karlsson har fått en ärrbildning över handen som gör att det inte känns som det brukar.

– Det är inte själva ärret som är problemet utan köttet där inne som inte riktigt har läkt än. Så förstod jag det på läkaren. Det kommer vara lite annorlunda med det här ärret. Racketen kommer att kännas annorlunda nu i början, men det kommer man att vänja sig vid, säger Karlsson.

Problem med serven

Efter skadan har Karlsson tränat två pass och han säger att läkeprocessen går enligt plan. Till stor del har han kunnat spela sitt spel som vanligt, men det är framför allt en detalj som nu i början inte har varit som vanligt.

– Det enda jag inte kan göra riktigt är att serva. Då lägger jag det mot ärret. Så det har varit lite serveträning, säger han.

Men till lag-VM i Chengdu som inleds den 30 september ska det inte vara några problem.

– Det ska ha läkt till dess. Det är förhoppningen och det är jag övertygad om, säger han.

TT: Vad kan man förvänta sig av er på VM?

– De senaste mästerskapen har vi nästan alltid tagit medalj, förutom på OS då. Vi siktar på att förfina vår bronsmedalj från förra lag-VM (2018).

Förutom Karlsson består den svenska herrtruppen av Jon Persson, Anton Källberg, Truls Möregårdh och Mattias Falck. Karlsson tror att det kommer att bli ”skitbra”.

– Vi håller hög klass och har en bred trupp, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.