Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Badou Jacks galna seger – vann på 46 sekunder: ”Kan inte bli bättre”

Uppdaterad
Publicerad

Boxaren Badou Jacks viktklassbyte har blivit succé.

I natt tog han sin fjärde raka seger efter att med en välriktad vänsterkrok ha knockat egyptiske Hany Atiyo på 46 sekunder.

– Allt gick enligt planerna, säger Badou Jack till SVT Sport.

Badou Jack är före detta WBC-mästare i supermellanvikt och lätt tungtvikt och har nu ett proffsfacit om 26 segrar på 32 matcher.

Svenskens vänsterkrok var det som avgjorde i matchen mot Atiyo i Global Titans Fight Series i Dubai. På 46 sekunder var segern säkrad.

– Den var ganska enkel. Jag behövde inte träffa en enda gång. Det kan inte bli bättre. Vi har haft ett långt, hårt training camp och matchen var lätt, så det är så det ska vara, säger han.

Han fortsätter:

– Vi har tränat mycket på vänsterkroken, jag har tränat hårt, mitt självförtroende kommer från att jag tränat hårt och tror på mig själv så allt gick enligt planerna.

Behöver inte mer självförtroende

Jack ”The Ripper” har nu fyra raka segrar. Men han längtar efter att få fajtas om titlar.

– Det har inte varit de tuffaste motståndarna, men det är några delmål fram till nästa titelmatch.

Förhoppningen är att gå en titelmatch så snart som möjligt – och de mindre matcherna är bra för att hålla i gång, säger Badou Jack. Men segrarna behövs inte för att han ska tro på sig själv.

– För självförtroendet behöver jag inget, men det är bra att vara aktiv och att det inte går ett år mellan varje match, säger han.

Kroppen svarar bra

Nya viktklassen cruiservikt, som han bytte till i höstas, har gett honom möjlighet att fokusera mer på boxningen – och mindre på viktgränsen.

– Jag behöver inte banta lika mycket, jag väger inte så mycket över maxvikten så jag känner mig starkare, har mycket mer energi, återhämtar mig mer mellan träningarna plus att jag kan tänka bara på vår gameplan nu istället för att förlora en massa vikt, berättar Badou Jack.

En viktig faktor för att bli bättre och för att hålla i längden.

– Det här är min naturliga vikt så det känns perfekt. När man är 38 år så, då är det inte lika lätt att ta bort vikt som när man yngre, skrattar boxaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.