Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jake Paul på presskonferensen efter segern

Jake Paul vann stormatchen mot Nate Diaz

Uppdaterad
Publicerad

Jake Paul, 26, vann i boxningsringen över MMA-legendaren Nate Diaz.

Direkt efteråt gav han Diaz en chans till ny fajt.

– Jag vann en, nu är det din chans på din hemmaplan – i MMA, säger Paul.

Jake Paul har gått från känd influencer till stjärna i boxningsvärlden på kort tid. I februari förlorade hans sin första proffsmatch mot Tommy Fury, efter idel segrar.

Inför storfajten mot Nate Diaz, 37, berättade Paul för SVT Sport vad som fick honom att satsa på sporten där han nu gör sådan succé.

Han förutspådde också att han skulle vinna på knockout i femte ronden. Det var nära att så blev fallet, då han knockade ner Diaz i just rond fem.

Diaz gav dock inte upp, men förlorade till slut matchen på poäng efter tio ronder.

– Han är tuff, det är vad han är känd för. Men tuff i denna sport räcker inte till, säger Paul i segerintervjun samtidigt som han buas ut av publiken.

”Jag vill ha 100 miljoner”

Paul har tidigare fått kritik för att han mött få som är skolade som klassisk proffsboxare. Efter segern erbjöd han Paul Diaz chans till revansch i MMA.

– Jag vill ha tio miljoner dollar (drygt 105 miljoner kronor). Det är erbjudandet, nu är det din chans. Vi kör, säger Paul i DAZN:s sändning.

Diaz var positiv till en ny fajt.

– Jag kör vad som helst, men MMA låter bra.

KLIPP: Vem är Jake Paul?

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Från Disney och Youtube till ”boxningens superhjälte” – vem är Jake Paul? SVT har fått en exklusiv intervju med stjärnan. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.