Boxaren Otto Wallin pustar ut under ett träningspass. Foto: Bildbyrån

Uppgifter: Otto Wallins stormatch nästa vecka ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Den stora boxningsmatchen mellan Otto Wallin och Dillian Whyte nästa vecka svävar i fara, vilket brittiska The Sun var först med att rapportera om.

Enligt källor till SVT Sport stämmer tidningens uppgifter om att svenskens motståndare har skadat axeln.

– Jag kan inte kommentera det, svarar Wallin kort till SVT Sport.

Med bara tio dagar kvar till Otto Wallins stora match mot Dillian Whyte den 30 oktober i London skriver The Sun i dag att Whyte har skadat axeln och tvingas dra sig ur fajten.

Enligt uppgifter till SVT Sport ska Whytes axel undersökas av läkare i dag, onsdag, och efter det tas ett beslut kring hur man går vidare.

Otto Wallins team ska ha nåtts av nyheten sent i går. När SVT kontaktar Wallin svarar han kort:

– Jag kan inte kommentera det. Jag får återkoppla.

Kan skjutas upp till senare datum

SVT erfar att det mest troliga beskedet är att matchen inte blir av den 30 oktober, men ett definitivt beslut kring vad som händer nu väntas som tidigast tas senare under dagen.

Eventuellt kan matchen mellan Whyte och Wallin bokas om till ett senare datum.

Det är just nu oklart om galan, som skulle ägt rum i The O2 i London, ställs in helt eller går vidare som planerat men utan galans huvudnummer.

Det har även ryktats om att vinnaren mellan Whyte och Wallin ska belönas med att få möta storstjärnan Tyson Fury som har ett av de fyra världsmästarbältena i tungvikt (WBC).

”Allt annat vore orättvist”

Wallins promotor Dmitry Salita säger så här till sajten BoxingDaily.com:

– Vi är väldigt besvikna. Matchen måste bokas om till ett senare datum och vinnaren borde få möta Tyson Fury. Allt annat vore orättvist både mot Otto och mot sporten i stort. Vi kommer definitivt att skicka in en skrivelse till WBC att fatta ett beslut kring detta.

Salita ifrågasätter också huruvida Whyte verkligen är skadad eller om han försöker undvika en svår utmaning i form av Otto Wallin för att i stället gå rakt in i en titelmatch mot Fury, då britten redan står som förste utmanare till bältet.

– Om det är en skada ska Dillian få chansen att läka och matchen bokas om. Det vore det mest rättvisa. Det vore orättvist ifall Dillian drar sig ur den här matchen och belönas med att få möta Fury härnäst.

ARKIV: Största segern i karriären för Otto Wallin (22 februari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.