Lag Edin tog hem mästarmötet mot Lag Hasselborg. Foto: Bildbyrån/SVT

Lag Edin vann mästarmötet

Uppdaterad
Publicerad

Efter en riktigt jämn inledning tog lag Edin kommandot i mästarmötet mot lag Hasselborg.

Ett rejält ryck i sjätte omgången bäddade för segern och herrarna vann till slut med 6-5.

– Det var en kul match att spela, en väldigt bra match, säger Niklas Edin efter matchen.

Två av världens bästa curlinglag möttes i det ultimata mästarmötet. Damerna mot herrarna. OS-guldmedaljörerna från 2018 mot fyrfaldiga världsmästarna. Lag Hasselborg mot lag Edin. Det var ett ett möte som gav skäl för sitt namn.

Favoritskapet låg på lag Edin även om de själva tonade ner det kraftigt inför. Och det blev en mycket jämn inledning på matchen. Efter de fyra första omgångarna av åtta ledde lag Edin med 3-2.

– Det är en väldigt bra match. Båda lagen spelar bra, det är en tight match, sade Niklas Edin i SVT när halva matchen var spelad.

”De ska vara nöjda”

Direkt i omgång fem svarade lag Hasselborg med att utjämna till 3-3. Men med två omgångar kvar hade herrarna dragit ifrån då de tog hela tre poäng i den sjätte omgången och ledde därmed med 6-3.

Lag Hasselborg lyckades spela till sig en poäng i sjunde omgången men herrarna hade sista sten i sista omgången och hade därmed bäddat för seger.

Men det var faktiskt lag Hasselborg som tog en poäng i sista omgången. Vilket innebar seger för lag Edin i mästarmötet med 6-5.

– Jag tror alla spelare är nöjda med sina insatser i den här matchen och det ska de vara, säger SVT Sport:s expert Eva Lund.

Anna Hasselborg höll med Lund.

– Vi kan kliva av nöjda och ta med oss bra erfarenheter till VM, säger hon.

KLIPP: Därför är Sverige en stormakt i curling

Fakta lag Edin och lag Hasselborg

Lag Edin: Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå och Christoffer Sundgren.

Meriter: Fyra VM-guld, sju EM-guld

Lag Hasselborg: Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer och Sofia Mabergs.

Meriter: OS-guld 2018, två VM-silver

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.