Niklas Edin under den sista gruppspelsomgången mot Schweiz. Nu väntar semifinal mot Kanada. Foto: TT

Förlust för lag Edin – nu väntar Kanada i OS-semi

Uppdaterad
Publicerad

Det blev förlust med 8-10 för lag Niklas Edin i den sista gruppspelsmatchen mot Schweiz.

Men nu väntar Kanada i OS-semifinalen som börjar 13.05, svensk tid, senare i dag.

– Vi har spelat bra hela veckan och fokuset var väl lite på semifinalen, säger Edin till TT.

Redan semifinalklara Sverige fick en bra start på matchen och tog ledningen med 3-0 efter en fin sten i den första omgången.

Men schweizarna spelade offensivt och tog sig tillbaka till 5-5 halvvägs in i matchen. När Sverige stal en poäng i sjunde omgången var ställningen 7-5, men återigen höll sig motståndarna kvar i matchen.

OS i Peking 2022

– Isen var lite svårspelad minst sagt, säger Niklas Edin.

”Möter ett jättebra lag”

Ställningen var 8-7 till Sverige inför den sista omgången, men där lyckades Schweiz ta tre poäng och besegra lag Edin med 10-8. Siffror som inte spelade någon större roll då det redan stod klart att Sverige skulle spela mot Kanada i semifinalen 13.05, medan Schweiz inte tagit sig vidare.

– Det är ett jättebra lag vi kommer möta. Men vi känner dem väl också. Det gäller att hitta rätt mentala nivå egentligen och komma in med rätt fokus, säger Christoffer Sundgren till TT.

I den andra semifinalen gör Storbritannien och USA upp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet