Foto: Bildbyrån

Lag Hasselborg vill försvara guldet – får hjälp av egen kock under EM

Uppdaterad
Publicerad

Lag Anna Hasselborg och lag Niklas Edin gör sig redo för EM i Lillehammer där båda är regerande mästare. För första gången har lagen dessutom med sig en egen kock för att få de bästa förutsättningarna.

– Det här är väldigt nytt för oss, vi är inte vana vid att bli servade på det viset inom curlingen, säger Agnes Knochenhauer.

Lag Hasselborg reser till Lillehammer som regerande mästare och efter inställt mästerskap förra året, på grund av covid, har de nu chansen att försvara guldet.

– Det är givetvis en stor dröm för oss att få möjligheten igen att göra det. Efter förra året när vi inte fick spela så mycket känns det extra kul att få komma tillbaka, säger Agnes Knochenhauer.

Smittotalen i Norge har senaste tiden ökat igen men lagen har full tilltro till arrangören och gör själva vad de kan för att hålla sig isolerade.

– Vi bor tillsammans, äter tillsammans och vi kommer till och med ha med oss en egen kock den här gången som vi delar med herrlaget. Så vi gör det vi kan, säger Knochenhauer.

”Inte vana att bli servade”

Det är första gången lagen har med sig en egen kock på mästerskap.

– Det här är väldigt nytt för oss, vi är inte vana vid att bli servade på det viset inom curlingen. Men jag gissar på att det kommer att vara bra husmanskost.

Och det finns några rätter på önskelistan.

– Hade vi lagat mat själva hade det blivit köttfärsås med spaghetti, en stor laxsida med potatis. Schysst mat med mycket protein och kolhydrater – det är det bästa.

– Och lasagne också, det får vi inte glömma.

Hoppas på guldtårta

En av de stora fördelarna är att det kommer finnas mellanmål och kvällssnacks serverat.

– När vi kommer tillbaka från kvällsmatcherna är vi hungriga. Det bästa, om det är någon annan som gör det åt en så att det bara är serverat, då skulle jag säga en schysst smoothie och en knäckemaka med kokt ägg hade varit grymt.

Och såklart får det gärna serveras en guldtårta nästa helg.

–  Absolut tårta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.