Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sverige förlorade bronsmatchen Foto: Bildbyrån

Sverige lämnar curling-VM utan medalj: ”Det suger”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige missar medalj på hemma-VM i Sandviken. Lag Hasselborg förlorade bronsmatchen mot Kanada med 8-5.

– Det suger. En av de tyngre förlusterna, säger en besviken Anna Hasselborg.

Efter lördagens semifinalförlust mot Schweiz ställdes Sverige mot Kanada i bronsmatchen, men matchen mot världens högst rankade lag gick inte alls Lag Hasselborgs väg.

Kanada inledde bronsmatchen med fördel av sista sten och tog greppet direkt med 2-0. En stulen poäng gav ledning med 3-0 redan efter två omgångar.

Och precis samma facit kom att upprepa sig. En ytterligare kanadensisk dubbel följdes upp av en stulen poäng. Efter halva matchen stod det 6-1 till Kanada.

Sverige gjorde ett försök och reducerade till 6-3. Men Kanada svarade direkt med en tvåa och gick ifrån till 8-3, vilket kom att bli för mycket att hämta upp. Matchen slutade 8-5.

– Det suger verkligen, jag är jättebesviken. Vi hade spelet för ett brons i dag. Det här är en av de tyngre bronsförlusterna, säger Anna Hasselborg till SVT Sport efter matchen.

Finalen återstår

Finalen spelas mellan Schweiz och Norge kl. 15.00 i SVT1 och SVT Play. Norge har chansen att ta sitt första VM-guld på 32 år.

Men för att lyckas måste norska Lag Rörvik besegra Schweiz som har tre raka VM-titlar och 34 raka VM-matcher utan förlust.

Meriter Lag Hasselborg:

OS:

2018: Guld

2022: Brons

VM:

2018: Silver

2019: Silver

EM:

2016: Silver

2017: Silver

2018: Guld

2019: Guld

2021: Silver

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.