Sverige krossade Schweiz i curlingpremiären. Foto: SVT

Sverige krossade Schweiz i curlingpremiären

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges lag Pettersson-Dahl inledde Paralympics i Kina med en storseger mot Schweiz i sin första match i rullstolscurlingens grundomgång.

– Det känns jättebra. Jag är alltid lite nervös den första dagen. Vi spelade väldigt bra som lag och lyckades hantera vår nervositet, säger skippern Viljo Petterson-Dahl efter matchen.

Schweiziska lag Kneubuehl fick inte mycket att stämma och det var först i den fjärde omgången som man lyckades ta en poäng mot de ledande svenskarna, som fortsatte in i den femte omgången med en fyrapoängsledning – och där, med sista sten, kunde utöka avståndet till 8–1.

Inför den sjunde omgången hade Lag Petterson-Dahl utökat till 9–1 – och trots att Schweiz i den lyckades knipa en poäng valde laget att avsluta matchen utan att spela den åttonde och sista omgången. Matchen slutade därmed 9–2 till Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.