• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Foto: Bildbyrån

Sverige vann syskonkampen mot Norge i premiären av mixeddubbel-VM

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har fått en drömstart på VM i mixeddubbel.

Rasmus och Isabella Wranå slog det norska syskonparet Maia och Magnus Ramsfjell i premiären i Geneve.

Sverige representeras av syskonen Wranå, Isabella och Rasmus, 35:a på världsrankingen, vid VM i mixeddubbel i Geneve, Schweiz. Duon leds av coach Andreas Prytz och förbundskapten Alison Kreviazuk i vad som i år är den 14:e upplagan av VM.

Och det vankades rejäl familjekamp i premiären av mästerskapet. Svenskarna ställdes mot det norska syskonparet Maia och Magnus Ramsfjell, rankade 89:a i världen.

Sverige fick en bra start och plockade in 2-0 i första omgången. Därefter turades lagen om att ta in poäng innan Sverige från omgång fem växlade upp. De blågula vann till slut med 7-4 (2-0, 0-1, 1-0, 0-1, 2-0, 0-1, 2-0, 0-1) och har därmed fått en behaglig start på mästerskapet.

VM består av 20 lag som är uppdelade i två round-robin-grupper. I gruppspelet spelas nio matcher per lag där Sverige kommer att möta samtliga lag i sin grupp. Tabellettan avancerar till semifinal och tvåan respektive trean går vidare till kvartsfinal.

Senare under lördagen förlorade däremot Sverige mot värdnationen Schweiz med 4–9.

På söndag fortsätter mästerskapet för svensk del då Estland står för motståndet.

Grupperna i mixeddubbel-VM

Grupp A: Danmark, Estland, Finland, Italien, Japan, Sydkorea, Nya Zeeland, Norge, Norge, Sverige och Schweiz.

Grupp B: Australien, Kanada, Tjeckien, England, Tyskland, Ungern, Skottland, Spanien, Turkiet och USA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.