Brandon McNulty i svår krasch i Vueltan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här kraschar Brandon McNulty – se situationen. Foto: Max.

Brandon McNulty kunde fortsätta Vueltan efter svår krasch

Uppdaterad
Publicerad

Brandon McNulty åkte på en svår krasch i den 13:e etappen av Vueltan men lyckades medtagen ta sig i mål.

Det var i en utförsbacke med 17 km kvar av etappen med målgång i Puerto de Anceres som olyckan inträffade. I hög fart i en kurva gled amerikanen av vägen och fortsatte ut i terrängen under en metallbarriär.

Han kunde ta sig upp på vägen och fortsätta loppet tillsammans med stallkamraten Jay Vine i UAE Team Emirates, som också kraschade och fick byta cykel.

De slutade tolva (Vine) och 14:e på etappen över 175 km som vanns av kanadensaren Michael Woods.

”Alla lider i Vueltan”

UAE-stallet fick med sig en pallplats genom Marc Soler som slutade trea.

– Tanken var att samarbeta med Brandon och Jay för att vinna för laget men tyvärr kraschade de och planerna ändrades lite. Speciellt Jay hade så bra form att vi ville göra något åt ​​honom i spurten. Alla lider i denna Vuelta, det har varit väldigt jobbigt och vi har en hård helg framför oss men vi kommer att försöka igen, säger Soler.

Sammanlagda ledaren Ben O'Connor tappade nästan två minuter av sin ledning och är nu 1.21 före Primoz Roglic som vann tävlingen tre år i rad 2019–2021.

– Det var väldigt tufft men jag har kvar ledartröjan så det är åtminstone en bra sak, säger O'Connor enligt Reuters.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.